fbpx
Шоу-бізнес

Кінофестиваль у Торонто-2013. Тріумфатори канадського кінофестивалю

  Підійшов до кінця канадський кінофестиваль у Торонто, що проходив з 5 до 15 вересня. Вже можна підбити підсумки кінофестивалю.

Тріумфатором стала нова картина Стіва МакКвіна «Дванадцять років рабства». Картина отримала головну нагороду «Cadillac’s People Choice Award». Нагорода була вручена за результатами голосування гостей кінофестивалю. Режисерові картини тепер впевнено пророкують головну премію у світі кіно «Оскар», адже переможець Торонто рідко залишається без хоч якогось «Оскара», і це факт.

Нагороду за кращий кінодебют на кінофестивалі в Торонто «The Award for Best Canadian First Feature Film» отримав мультфільм Шейна Імана і Сета Шивера «Asphalt Watches».

Приз за кращий канадський фільм «The City of Toronto Award» отримав Алан Цвейг за документальну картину «Коли євреї були смішними».

Нагороду Міжнародної федерації кінокритиків ФІПРЕССІ «The International Federation of Film Critics Awards (Fipresci Prises)» отримали Павло Павліковський за картину «Ida» і Клаудія Сен-Люк за стрічку «The Amazing Catfish».

Нагороду за кращий документальний фільм «Cadillac’s People Choice Documentary Award» отримала картина Джехена Нуджейма «The Square».

Ну і остання велика нагорода – за «кращий опівнічний кошмар» «Cadillac’s People Choice Midnight Madness Award» була вручена Сіону Соно за його картину «Чому ти не граєш в пеклі?».

Нагадуємо, що міжнародний кінофестиваль в Торонто проходив вже 38- й раз.

За матеріалами: КіноГалерея.com

Читайте також: