fbpx
Політика

Грузія: Іванішвілі продовжує звинувачувати в проблемах колишню владу

На проведеному сьогодні, 16 вересня, брифінгу опікунської ради Громадського мовника Грузії (GPB), главою ради Емзаром Гогуадзе було заявлено, що якщо прем’єр-міністр Іванішвілі має підозри з приводу втручання піклувальників в діяльність редакційної колегії каналу або ж тиску на її членів, то рада готова зустрітися з прем’єром і обговорити дане питання.

Прем’єр -міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі не виключає того, що розбіжності, що відбуваються останнім часом в GPB, ініціюються представниками від колишньої влади .

«Я вважаю, це спроба з боку старої команди… У мене таке бачення, хоча і не хочу робити якісь висновки і давати на дану тему коментарі», – заявив Іванішвілі журналістам у тбіліському готелі «Radisson Blu Iveria» , будучи присутнім на презентації звіту, який підготував Інститут розвитку свободи інформації 12 вересня.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

За його словами, GPB повинен відмежуватися від впливу політиків і політичних віянь будь-якого часу.

«Що відбувалося в умовах правління Єдиного національного руху? Вони тотально намагалися все контролювати, замовляти передачі популістського спрямування, всіляко виправдовуючи і рекламуючи себе. Хіба це було не так? І я знаю, що рада піклувальників GPB був також обрана ними, з числа їх активних прихильників і однодумців. Нами було зроблено все, щоб пояснити це Європі, коли парламент приймав зміни та поправки щодо громадського мовника. Максимально дотримувався паритет, щоб Громадський мовник поступово переключився і став на службу не окремої партії, а громадськості Грузії, тим самим, виправдовуючи свою назву. Прошу звернути увагу на те, що ви, журналісти мовників, повинні бути набагато активнішими за політиків, і, будучи неупередженими, повинні висвітлювати події, що відбуваються в країні і за її межами», – заявив прем’єр -міністр Іванішвілі.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Нагадаємо, що 6 вересня опікунська рада GPB змістила з посади гендиректора каналу Георгія Бараташвілі, який назвав рішення піклувальників політично вмотивованим. 12 вересня частина співробітників каналу звернулися до парламенту країни для порушення питання про недовіру щодо ради.

 

Відставка генерального директора каналу Громадського мовника Грузії (відео): 

За матеріалами: Грузия Онлайн

Читайте також: