fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

В Україні за 2013 зафіксовано 54 напади на журналістів

 З січня по серпень 2013 року в Україні було скоєно 54 напади на журналістів. Крім того, було зафіксовано 89 випадків перешкоджання професійній діяльності журналістів. Про це 16 вересня, в день 13-ї річниці вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, під час прес – конференції розповіла виконавчий директор інституту масової інформації Оксана Романюк.

 «За 8 місяців 2013 року було зафіксовано 54 випадки нападів, погроз і різних побиттів журналістів, а також 89 випадків перешкоджання професійній діяльності», – заявила вона.

 За словами Оксани Романюк, цей показник зараз в 5-6 разів більше, ніж у 2008 році. Виконавчий директор інституту масової інформації додала, що тільки в липні 2013 року було зафіксовано 10 випадків нападів на журналістів, в той час як за весь 2008 рік – 8.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 «Фізична агресія по відношенню до журналістів збільшилася в другій половині минулого року, коли була передвиборна кампанія, а зараз ситуація залишилася приблизно на такому ж рівні», – розповіла експерт.

 Оксана Романюк зазначила, що порівняно з показниками 2012 року, в 2013 році кількість нападів незначно зменшилася, а кількість перешкоджання професійній діяльності журналістів – зросла. Директор інституту масової інформації сказала також, що в 2013 році з’явилися нові способи  тиску на журналістів, зокрема, – звільнення з роботи.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 За словами Оксани Романюк, в 2013 року стало значно менше фізичних нападів з боку українських політиків.

 «У суспільстві зросла корупція і агресія. Люди, які зараз нападають на журналістів, почуваються безкарними. Потрібно, щоб всі справи щодо журналістів набували максимальну публічного розголосу», – підсумувала Романюк.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: