fbpx
Суспільство

«Будинок-серце» в Житомирі може отримати статус пам’ятника – Бригинець

 Як повідомив депутат парламентської фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець, Міністерство культури України погодилося прийняти його пропозицію про надання «Дому-серця» в Житомирі статусу пам’ятки. При цьому, як зазначив депутат, остаточне рішення з цього питання ухвалюватимуть обласні органи культурної спадщини, оскільки це входить в їх повноваження.

 За його словами, Мінкульт вже звернувся до Житомирської облдержадміністрації з проханням доручити відповідним структурним підрозділам розглянути можливість внесення «Дому-серця» до Держреєстру нерухомих пам’яток України.

Читайте також:  Рік тому поблизу Бахмута загинув 27-річний Дмитро Коцюбайло , знаний як “Да Вінчі”

 «Схоже, активність громадян щодо захисту цього будинку реалізується в реальні справи: і місцева влада, і Мінкульт погодилися з тим, що будинок має отримати статус пам’ятника, охоронну зону і продовжувати дивувати і радувати жителів Житомира та гостей міста», – додав від себе Бригинець.

 Раніше до Бригинця звернулася одна з мешканок Житомира і попросила його допомогти врятувати від забудови цей унікальний будинок, впритул до якого мали намір побудувати 5-поверховий салон краси.

Читайте також: