fbpx
Спорт

Євробаскет-2013. Україна програла Литві 63:70, але вийшла у чвертьфінал!

Вийшло так, що збірна України з баскетболу на Євробаскеті – 2013 на свій останній поєдинок другого групового етапу виходила вже в ранзі чвертьфіналіста. У такому ж статусі на сьогоднішній поєдинок виходила і збірна Литви, що забезпечила собі вихід в наступний раунд чемпіонату Європи з баскетболу достроково. Раніше ми розповідали про турнірні розклади і різні варіанти, при яких збірна України з баскетболу може продовжити свою участь у боротьбі за звання кращої команди Європи. Підопічним Майка Фрателло потрібна була перемога над Литвою, але в плани української команди несподівано втрутилася команда Бельгії, яка в нічого не вирішальному для неї поєдинку взяла, та й обіграла збірну Латвії, а латвійці, між іншим, мали шанси на вихід до чвертьфіналу.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Бельгія обіграла Латвію з рахунком 60:56, а Україна 63:70 програла Литві. Збірна України гідно зіграла з Сербією і не менш гідно зіграла проти ще одного лідера європейського баскетболу – збірної Литви. Підопічні Майка Фрателло цілком могли виграти цей матч, але в нервовій кінцівці поєдинку десь збірній України не вистачило везіння, а десь, можливо, і майстерності. Ну й добре, ми все одно проходимо до чвертьфіналу!

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Спасибі, звичайно, Бельгії за подарунок, але незважаючи на це, збірна України своєю грою, своїми бійцівськими якостями і своїм старанням заслужила вихід у чвертьфінал – вперше в своїй історії.

Що ж, гра підопічних Майка Фрателло дозволяє з оптимізмом дивитися в майбутнє, і хто знає, можливо українська баскетбольна команда, що вже здивувала всю Європу, зможе виявитися і серед четвірки кращих збірних, вийшовши до півфіналу Євробаскету – 2013?

Читайте також: