fbpx
Економіка

Японія закриває останню діючу АЕС

 У Японії тимчасово призупинять роботи останнього діючого реактора японської АЕС «Оі», яка розташована на південному заході острова Хонсю. За даними японської влади, на АЕС буде проведена планова перевірка.

Відзначимо, що два енергоблоки АЕС «Оі» були закриті раніше. У комітеті з контролю за атомною енергетикою дали санкцію на продовження роботи цих двох реакторів до осені. За попередніми даними, після проведення планової перевірки, обидва енергоблоки відновлять свою роботу. Також відзначимо, що в Японії необхідно отримати дозвіл місцевої влади на перезапуск реакторів АЕС. Владі префектури Фукуї, де знаходиться АЕС «Оі», вдалося досягти домовленості з японською владою. У той же час у більшості префектур з побоюванням ставляться до подібних дій.

На атомних об’єктах в Японії з 8 липня діють нові правила безпеки. За новими правилами, всі атомні станції повинні бути оснащені додатковими і дублюючими системами охолодження та енергозбереження. Нововведення вирішили ввести після аварії на «Фукусіма -1», яка сталася навесні 2011 року.

За матеріалами: russian.rt.com

Читайте також: