fbpx
Без категорії

У Московському марафоні перемогли представники України та Казахстану

Забіг на 42 км 195 м, який відбувся сьогодні, 15 вересня, в рамках Московського марафону, виграли Олександр Матвейчук (Україна ) та Ірина Смольнікова (Казахстан).

Результат Олександра Матвійчука – 2 години 19 хвилин 36 секунд. Друге і третє місця в чоловічому забігу також у представників України – Ігоря Гелетея -2 години 21 хвилина 13 секунд  та Сергія Марчука – 2 години 21 хвилина 29 секунд.

Переможниця жіночої частини змагань Ірина Смольнікова подолала дистанцію за 2 години 44 хвилини 54 секунди. Друге місце належить росіянці Тетяні Бєлкіній з результатом 2 години 51 хвилина 16 секунд, третє місце – також у росіянки Нагіни Хаітової /2 години 53 хвилини 41 секунда/.

Нагороджували учасників Московського марафону на Великій спортивній арені Лужників. Всім шістьом переможцям вручили грошові премії в розмірі від 30 000 до 350 000 рублів, медалі, пам’ятні призи та грамоти.

На найближчий час призначено засідання спеціальної комісії Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій, на якому буде розглянуто питання присудження Московському марафону міжнародного статусу. "Я вважаю, що Московський марафон вже можна назвати міжнародним, оскільки тут знаходяться тисячі іноземних представників. Цей старт, думаю, буде традиційним. Забіг організований за дорученням мера Москви Сергія Собяніна, тому до нього готується весь уряд столиці", – зазначив виконуючий обов’язки керівника департаменту фізичної культури і спорту міста Москви Олексій Воробйов.

На одному з минулих засідань президент асоціації Ламін Діак назвав чемпіонат світу з легкої атлетики, що проходив у Москві в серпні поточного року, кращим за всю історію проведення подібних першостей. «Це говорить про те, що спорт в Росії і, зокрема, в Москві, стрімко розвивається», – підкреслив Воробйов.

Московський марафон (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: