fbpx
Україна

У Дніпродзержинську встановили найбільшу в Україні статую Христа Спасителя

Сьогодні, 15 вересня, у місті Дніпродзержинську (Дніпропетровська область) відбулася урочиста церемонія відкриття дев’ятиметрової статуї Христа Спасителя. За словами представників прес-служби Дніпропетровської обласної держадміністрації, захід був приурочений до святкування Дня міста.

Ця статуя стала найбільшою в Україні. Дніпродзержинський скульптор Гарнік Хачатрян створив композицію, яка представляє собою пагорб, що символізує Голгофу, і хрест з розп’ятим Христом Спасителем. Діаметр пагорба – 20 метрів, його висота – 3,3 метри, висота хреста – 9 метрів, загальна вага статуї – 8 тонн. Бронзова скульптура відлита на Південному машинобудівному заводі Дніпропетровська.

Читайте також:  Закарпатські соратники Орбана такі ж пособники росії, як і сам лідер Угорщини

Старовинні літописи свідчать, що села Романкове і Кам’янське, на місці яких зараз розташований сучасний Дніпродзержинськ, були засновані запорізькими козаками. Перша письмова згадка про ці села датується 1750 роком. Назва Дніпродзержинськ місто отримало в лютому 1936 року. У сучасну історію незалежної України Дніпродзержинськ увійшов як місто, в якому вперше був обраний мер.

Читайте також:  Закарпатська журналістка Кобулей привітала попа-сепаратиста Дмитра Сидора з Днем Народження

За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: