fbpx
Футбол

УПЛ. «Металіст» у Харкові розгромив «Динамо» (Київ)

Щойно завершився останній матч дев’ятого туру УПЛ, який був центральним. У Харкові лідер поточної української футбольної першості «Металіст» приймав київське «Динамо». З урахуванням осічки, допущеної донецьким «Шахтарем» у Львові (нагадаємо, що «Шахтар» програв «Карпатам» з рахунком 2:3), харківський «Металіст» отримав прекрасну можливість вийти в одноосібні лідери УПЛ. Підопічних Мирона Маркевича перед грою з « Динамо» за набраними очками наздогнали «Дніпро » і « Чорноморець» , і це тривладдя в турнірній таблиці УПЛ (саме в такому поєднанні ) можна було спостерігати вперше за всю історію України.

Але, повернемося до матчу «Металіст» – «Динамо» (Київ). У першій половині поєдинку підопічні Мирона Маркевича були активнішими, а на 20-ій хвилині зустрічі ворота «Динамо» від пропущеного гола врятувала перекладина. «Металіст» мав більше моментів, і взагалі гра харків’ян виглядала  грамотнішою за гру суперників. На 31-ій хвилині поєдинку найкращий бомбардир «Металіста» і всієї української футбольної першості Марко Девіч не зміг реалізувати просто момент. Нападник «Металіста» виявився один перед воротами «Динамо», але примудрився вдарити повз там, де простіше було забити.

На 43-ій хвилині «Металіст» блискуче розіграв штрафний, і нещодавно Клейтон Шав’єр забив гол у ворота, які сьогодні захищав Максим Коваль. Цілком заслужений результат першого тайму, в якому підопічні Мирона Маркевича були сильнішими за підопічних Олега Блохіна.

На самому початку другого тайму у складі «Металіста» відбулася вимушена заміна. Автор голу у ворота «Динамо» Клейтон Шав’єр отримав травму, і на полі замість нього з’явився Олег Краснопьоров. Про другий тайм коротко можна сказати так: обидві команди могли забити, але «Металіст» виглядав солідніше, ніж київське «Динамо». А в доданий до матчу час підопічні Мирона Маркевича двічі забили у ворота "Динамо". На 92 -ій хвилині Хосе Соса увірвався в штрафну площу киян і чудовим ударом відправив м’яч у сітку. Але на цьому біди «Динамо » не закінчилися. На 95 -ій хвилині Марлос красивим ударом з лінії штрафної площі змусив втретє Максима Коваля виймати м’яч з сітки своїх воріт.

3:0 – цілком заслужено виграв харківський «Металіст».

Після сьогоднішнього поєдинку якось тривожно стає за підсумкову долю столичного "Динамо" в нинішній  футбольній першості, адже підопічним Олега Блохіна крім внутрішнього чемпіонату належить грати ще і в Лізі Європи, а сама гра, яку демонструють сьогодні футболісти "Динамо", далека від ідеалу.

Київське «Динамо» з 14 -ма очками залишилося на шостому місці в турнірній таблиці УПЛ. Зазначимо, що підопічні Олега Блохіна лише на два очки випереджають луганську «Зорю», яка йде дев’ятою. А "Металіст", набравши 23 очки, став одноосібним лідером.

Читайте також: