Україна очікує «газова війна» з Росією – експерт

Лідер «Громадянського комітету національного порятунку» Павло Нусс висловив стурбованість у зв’язку з призначенням Владислава Суркова на пост куратора з питань взаємовідносин між Україною та Росією. На його думку, Владислав Сурков – це небезпечна фігура для збереження стабільності у питанні територіальної цілісності української держави.

«Призначення Владислава Суркова на пост куратора російсько -українських відносин я розглядаю як посилення впливу президента Володимира Путіна на Автономну Республіку Крим. У Суркова є хороший досвід роботи в сфері комунікації російських ЗМІ та розвитку партійної структури», – розповів експерт.

Саме тому українській владі потрібно дуже обережно ставитися до призначення Суркова і посилити ідеологічну та політичну роботу в Криму. Зараз, стверджує експерт, Владислав Сурков вважається одним з ключових ідеологів «Єдиної Росії». Це говорить про те, що русифікацію країн-членів СНД і характер сепаратистських настроїв деякий час контролював саме Сурков.

Як вважає Павло Нусс, незабаром Росія посилить тиск на Україну за допомогою інформаційних корпорацій, для яких «теми розроблятиме відділ Суркова».

Related Post

Експерт зазначив, що зараз починається 2-га фаза напружених відносин між Москвою і Києвом. Зокрема, Кремль посилює тиск на Київ за допомогою підконтрольних інформаційних та медійних корпорацій.

«Завдання Суркова очевидне – розробка тем для широкого обговорення, які повинні знизити ефективність інтеграційних процесів з боку України і Євросоюзу», – запевнив експерт.

Крім того, вважає Нусс, можна констатувати факт неминучості "газової війни". Раніше Україна вирішила знизити обсяги закупівель російського газу, підтвердивши свою здатність будувати відносини у газовій та енергетичній сфері з іншими країнами.

За матеріалами: УНН

Leave a Comment