fbpx
Політика

«Угода з Росією не означає відмови США від зміни режиму в Сирії», – депутат Держдуми

Угода, яка була досягнутп за підсумками переговорів між главою МЗС Росії Сергієм Лавровим і держсекретарем США Джоном Керрі, хоч і запобігає військовим ударам, але зовсім не означає відмови американської сторони від «зміни режиму» в Сирії. Про це повідомив Олексій Пушков, голова комітету Держдуми Росії з міжнародних справ.

Російський політик додав також, що ця угода позбавляє сирійських бойовиків можливості використовувати хімічну зброю для різних провокацій.

«Тепер буде ясно, що це могли зробити тільки вони», – стверджує парламентарій.

Незважаючи на підписання угоди, кількість біженців з Сирії, які прибули на цьому тижні в Ліван, перевищило позначку в 14 тисяч осіб. Таким чином, зараз загальна кількість офіційно зареєстрованих біженців із Сирії, в Лівані, досягає 739 000 осіб.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Варто відзначити, що за весь час військового конфлікту в Сирії, який розпочався ще в березні 2011 року, загинуло вже понад 100 тисяч осіб. Крім того, понад 4,2 мільйони сирійців стали біженцями на території своєї держави, а 2 мільйони – втекли в сусідні країни.

Нагадаємо, що в суботу на зустрічі в Женеві глави зовнішньополітичних відомств США та Росії зуміли домовитися з сирійського питання. Зокрема, Лавров і Керрі виступили за політичне врегулювання цього конфлікту, а також за військове невтручання і вивід хімічної зброї з Сирії або знищення до середини наступного року. На основі вчорашньої домовленості буде розроблена резолюція Ради Безпеки ООН. Очікується, що в резолюції буде зазначена можливість застосування сили щодо Сирії в разі невиконання вимог. Додамо, що сирійська опозиція зажадала заборонити балістичні ракети і польоти літаків над сирійськими містами.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За матеріалами : РИА Новости

Читайте також: