fbpx
Політика

Польські профспілки вимагають звільнити міністра праці і збільшити розмір мінімальної заробітної плати

У суботу у Варшаві відбулася масова демонстрація, в якій взяли участь відразу кілька польських профспілок. Як стверджують організатори, за їх оцінками на вулиці столиці вийшли більше ста тисяч людей, які прибули з різних польських міст.

Маніфестанти, незадоволені соціальною політикою уряду, зібралися в трьох точках польської столиці, а потім колонами рушили до президентського палацу. Хода проходила під контролем поліції, для демонстрантів був перекритий весь центр міста.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Зібравшись біля президентського палацу, учасники протестної акції зажадали відставки нинішнього міністра праці та соціальної політики, а також збільшення мінімального розміру зарплати і допомоги з безробіття. Також були висунуті вимоги скасувати останні непопулярні рішення, зокрема, збільшення пенсійного віку до 67 років.

За словами протестувальників, нинішній уряд зовсім не стурбований становищем трудящих, а міністри турбуються лише про інтереси бізнесменів.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Польські профспілки вимагають звільнити міністра праці (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: