fbpx
Політика

Лавров: «Інцидент з хімзброєю 21 серпня під Дамаском був сфабрикований»

Глава російського МЗС Сергій Лавров напередодні заявив про те, що інцидент із застосуванням 21 серпня під Дамаском хімічної зброї був сфабрикований.

"Коли президенти РФ і США зустрілися в Санкт -Петербурзі "на полях" саміту "двадцятки", вже було чимало випадків, коли хімічну зброю, по суті справи, застосовували, включаючи темну історію 21 серпня, яка, за нашими оцінками, абсолютно очевидно була сфабрикована", – заявив міністр Лавров в інтерв’ю ведучому програми "Вести у субботу" з Сергієм Брильовим.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За словами Сергія Лаврова, щодо цього існує безліч свідчень незалежних експертів. Зокрема, Лавров згадав свідчення сирійської черниці з монастиря, інших очевидців та деяких західних кореспондентів. Серед тих, хто стверджує, що інцидент з хімзброєю був сфабрикований, знаходяться також і кілька експертів з Європи та США, включаючи 12 відставних співробітників Пентагону і ЦРУ, «які направили відкритий лист президентові Бараку Обамі з поясненнями того, як це все було сфальсифіковано».

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Лавров стверджує, що хімічна зброя була застосована бойовиками , щоб "спровокувати військовий удар в покарання режиму, звалюючи на нього всю провину за користування хімзброєю".

Лавров: «Інцидент з хімзброєю 21 серпня під Дамаском був сфабрикований» (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: