fbpx
Футбол

У ФІФА стурбовані можливою дискримінацією геїв на чемпіонаті світу в Росії

Футбольним чиновникам не дає спокою нещодавній закон, який був прийнятий в Держдумі Росії.

Повідомляється, що через прийняття в Росії федерального закону про «заборону пропаганди нетрадиційних сексуальних відносин», представники ФІФА попросили російську владу роз’яснити положення цього закону і представити щодо нього більш детальну інформацію.

У ФІФА глибоко переконані, що проведення чемпіонату світу з футболу 2018 року в Росії може сприяти об’єднанню людей, що надасть позитивний ефект в «соціальному» плані. Зазначимо, що влада Росії зобов’язалася надати всім уболівальникам і учасникам чемпіонату світу з футболу теплий прийом, забезпечивши їх безпеку. Представники ФІФА вірять у те, що господиня чемпіонату світу 2018 року все-таки дотримає свою обіцянку.

У статуті ФІФА, а також у правилах і нормах цієї організації, в яких визначаються основні цінності і принципи поведінки в «футбольному світі», також передбачається «нульова толерантність щодо дискримінації», зокрема, до ознак сексуальної орієнтації .

У ФІФА очікують, що всі гості Росії, яка 2018 року прийматиме чемпіонат світу, будь то вболівальники, гравці, журналісти чи офіційні особи, «насолодяться чудовим турніром незалежно від своєї сексуальної орієнтації».

Раніше повідомлялося, що ФІФА буде тиснути на російську владу, щоб послабити закон про ЛГБТ-спільноти. Крім того, аналогічні дії планувалося здійснити і на владі Катару. Мета такого ходу – послабити в цих двох державах дію законів , які обмежують свободи сексуальних меншин. Футбольні чиновники «пригрозили» цим для того, щоб обговорити питання обмеження свобод ЛГБТ-спільнот на черговій сесії Міжнародного олімпійського комітету в Буенос-Айресі.

За матеріалами: isport.ua

Читайте також: