fbpx
Новини світу

РФ повинна роз’яснити положення закону про “заборону пропаганди нетрадиційних сексуальних відносин” – ФІФА

  ФІФА висловлює надію, що прийнятий в РФ закон про заборону пропаганди нетрадиційних сексуальних відносин серед неповнолітніх не позначиться на проведенні чемпіонату світу з футболу 2018 року.

 "У зв’язку з прийняттям у Росії федеральним законом про "заборону пропаганди нетрадиційних сексуальних відносин" ФІФА попросила владу РФ роз’яснити положення закону і представити за ним більш детальну інформацію", – повідомили "Інтерфаксу" у прес-службі ФІФА.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 "ФІФА глибоко переконана, що проведення чемпіонату світу з футболу може сприяти об’єднанню людей і надати позитивний соціальний ефект. Росія зобов’язалася надати всім учасникам і вболівальникам теплий прийом і забезпечити їх безпеку. ФІФА вірить у те, що господиня чемпіонату світу 2018 року стримає свою обіцянку", – заявили в прес-службі.

 "Статут ФІФА, так само як Правила і норми ФІФА, які визначають основні цінності і принципи поведінки у світі футболу, передбачають нульову толерантність щодо дискримінації, в тому числі ознакою сексуальної орієнтації", – зазначають в організації.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 ФІФА очікує, що "всі гості країни, що приймає у себе чемпіонат світу, будь то вболівальники, гравці, офіційні особи або журналісти, насолодяться чудовим турніром незалежно від сексуальної орієнтації".

  Джерело: Інтерфакс-Україна

 

Читайте також: