fbpx
Новини світу

Російський флот відновив постійну присутність в Арктиці

Міністерство оборони Російської Федерації відновило постійну військову присутність в Арктиці, організувавши похід бойових кораблів Північного флоту в приарктичні райони Північного морського шляху. Про це в суботу розповів перший заступник міністра оборони РФ Аркадій Бахін після наради, що пройшла під керівництвом голови Міноборони Сергія Шойгу про прибуття «військового загону» до узбережжя острова Котельний.

«Дві доби тому угруповання військових кораблів Північного флоту РФ приступила до виконання основних заходів на Новосибірських островах. Ми прийшли туди або, точніше кажучи, повернулися назавжди», – заявив Бахін.

Перший заступник міністра оборони Росії зазначив, що завдання, що виконуються кораблями Північного флоту, – «перша складова частина завдань, які раніше поставлені президентом і міністром оборони Росії щодо вдосконалення і розвитку всієї траси Північного морського шляху і прилеглої до неї Арктичної зони».

За словами заступника міністра, було поставлено дуже багато завдань, вони важкі і складні. Незважаючи на це, впевнений Бахін, Північний флот неодмінно виконає всі завдання, адже для цього є все необхідне. Насамперед, мова йде про підготовлених фахівців, які і будуть виконувати всі роботи.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Як зазначив Бахін, це «лише початок шляху». Він підкреслив, що в подальшому силами Північного флоту РФ належить виконати аналогічні за складністю завдання в районі Нової Землі і в районі Землі Франца-Йосипа .

Він розповів, що на Новосибірських островах планується відновити і вдосконалити аеродром «Темп», який у жовтні буде в змозі приймати літаки Ан-72 і Ан-74. Міністр оборони поставив завдання подовжити і розширити злітно – посадкову смугу аеродрому для прийому вантажних літаків, наприклад, «Антей» та Іл-76.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: