fbpx
Суспільство

Під Білгородом відкрився фестиваль слов’янської культури “Хотмизька осінь”

Сьогодні, 14 вересня, в Борисівському районі Бєлгородської області стартував ІХ Міжнародний фестиваль слов’янської культури "Хотмизька осінь", на який з’їхалися 1200 учасників і гостей з Росії, України, Білорусії, а також Боснії та Герцеговини.

Свою назву фестиваль взяв від однойменного села Хотмизьк, перша письмова згадка про яке в староруських літописах відноситься до кінця XIV століття. На початку XVIII століття, під час Полтавської битви в Хотмизьку розташовувалася тилова база російських військ.

Читайте також:  Давній палац графів Винницьких в Урожі біля Нагуєвич

Головна ідея фестивалю слов’янської культури "Хотмизька осінь" – «збереження і розвиток міжнаціонального культурного співробітництва та зміцнення дружніх зв’язків між слов’янськими народами», розповіли організатори свята. Під час фестивалю у Хотмизьку пройдуть виставки-ярмарки "Дерев’яних справ майстри", "Майстра текстилю", "Майстри кераміки", "Ковальських справ майстри". Гості фестивалю познайомляться з мистецтвом лозоплетіння, побачать, як майстри працюють з берестом, плетуть мереживо, розписують тканину, дерево і метал, а також насолодяться різноманітними культурними програмами.

Читайте також:  Лист Симона Петлюри до дочки Лесі 4 квітня 1925 року

За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: