fbpx
Право

Власенко: Опозиція не підтримає Віктора Януковича у безстроковому призначення суддів

Опозиція не підтримає законопроект президента Януковича про внесення змін до Конституції України в плані посилення гарантій незалежності українських суддів. Про це заявив правозахисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко.

«Я впевнений, що опозиція не підтримає його навіть у першому читанні в парламенті», – запевнив Власенко.

Адвокат Тимошенко підкреслив, що опозиціонери підтримали тільки напрямок президентського законопроекту на розгляд до Конституційного суду України.

«Закон не голосувався в першому читанні в Раді, а голосувалася лише його відправка до Конституційного суду», – пояснив Сергій Власенко.

Опозиція налаштована на те, щоб усі зміни спершу «пішли» до Конституційного суду України.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

«Нехай Конституційний суд Донецька дає свої висновки, а ми будемо презентувати свої зміни до Конституції України в плані створення дійсно незалежного судоустрою в країні», – зазначив Власенко.

Політик також нагадав про те, що реформа судової системи України, як і закон про прокуратуру, відноситься до висунутих вимог від Європейського союзу. За його словами, саме ці вимоги Україна і повинна виконати до листопадового Вільнюського саміту. Однак, як упевнений Власенко, запропоновані Адміністрацією президента України законопроекти «не мають ніякого відношення до законів для євроінтеграції».

«Це профанація, яка не має ніякого відношення до європейських законів. Я уважно переглянув їх законопроект про реформу в прокуратурі, я уважно подивився їхній законопроект про зміну Конституції України з судоустрою. Це стандартне зміцнення азіатсько-африканського авторитаризму, що не має ніякого відношення до європейських законів», – підсумував Власенко.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Нагадаємо, що 5 вересня Верховна Рада прийняла законопроект, в якому пропонується скасувати 5-річний термін першого призначення суддів у судах загальної юрисдикції, дозволивши призначати їх безстроково.

 

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: