fbpx
Суспільство

Виповнилося 18 років з моменту прийняття Програми партнерства між Україною і НАТО

На сьогоднішній день один механізмів з реалізації військового співробітництва між Україною і НАТО – це виконання індивідуальної програми співпраці між Україною і НАТО. Ця програма є документом державного рівня, тому що в її імплементації беруть участь всі зацікавлені відомства і міністерства України. Нагадаємо, що відповідний документ Україна і НАТО підписали 14 вересня 1995.

Згідно з інформацією на офіційному сайті Міноборони, індивідуальна програма співпраці полягає на поточний рік з переліку заходів Плану євроатлантичного партнерства і програми з військової підготовки і навчань.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Варто відзначити, що формування індивідуальної програми співпраці між НАТО і якими-небудь державами здійснюється на індивідуальній основі між всіма країнами-партнерами та НАТО за допомогою обрання заходів, в яких ця країна бажає взяти участь. Додамо, що такий принцип самовизначення є дієвим і важливим інструментом для подальших відносин з НАТО.

Фактично структура цього документа розподілена на «галузі співробітництва». Саме в рамках цих «галузей» і здійснюється підготовка українських військовослужбовців. Основна увага приділяється питанням щодо співпраці в наступних сферах:

Читайте також:  Че Гевара - кат, який став героєм (ВІДЕО)

– Військової підготовки та освіти;

– Командування, управління, інформаційних систем і зв’язку;

– Стандартизації, логістики і сумісності;

– Участі у військових навчаннях НАТО.

Крім того, більшість заходів програми співпраці складають курси з мовної підготовки і професійної військовослужбовців та працівників української армії. У рамках індивідуальної програми також проводяться конференції з питань планування військових навчань, засідання робочих груп і т.д.

За матеріалами: УНН

Читайте також: