fbpx
Наука

Азаров розчарувався в роботі вітчизняних учених

Прем’єр-міністр України Микола Азаров вважає, що вітчизняні вчені втратили колишній потенціал і перестали працювати в інтересах ринку. Важливу роль у цьому відіграло недостатнє фінансування наукової сфери. Цю проблему терміново необхідно вирішувати і зробити так, щоб наука була орієнтована на потреби і виклики сучасності. Про це глава уряду заявив у програмі «Шустер Live» на телеканалі «Інтер».

«Наука не може нас задовольняти. З одного боку, через недостатнє фінансування, з іншого – ви замкнулися в собі і віддалилися від споживача», – зазначив Микола Азаров ученим.

У той же час якщо українські вчені і проводять якісь дослідження, то практично всі вони не несуть ніякої користі громадськості, вважає прем’єр. Про марність досліджень свідчить, наприклад, той факт, що Україна не має жодного лауреата Нобелівської премії в галузі медицини. І якщо вчені переглянуть своє ставлення до науки і почнуть займатися корисними справами, розробляти нові методики, то уряд неодмінно буде підтримувати такі ініціативи, – обіцяє Микола Азаров.

«Ми готові підтримувати вас, якщо ви знайдете нові напрямки, які будуть давати віддачу», – резюмував глава уряду.

Читайте також: