fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У Єгипті знову загострюється обстановка

Сьогодні, 13 вересня, правоохоронці Єгипту змушені були застосувати сльозогінний газ в місті Ель-Махалла. Місто Ель-Махалла розташований на північ від Каїра в центрі Дельти Нілу. За даними місцевих телеканалів, зіткнення між активістами проурядової партії і прихильниками «Братів-мусульман» спалахнули після п’ятничної молитви.

Повідомляється, що мітинги ісламістів почалися у Великому Каїрі. З ранку в столиці Єгипту правоохоронці блокували основні площі. Зазначимо, що також стало відомо і про продовження комендантської години в країні. Дане обмеження буде в силі ще 2 найближчі місяці. Про це заявив тимчасовий президент Єгипту Адлі Мансур.

Читайте також:  СБУ затримала російського агента, який намагався підірвати поштове відділення у Запоріжжі

У відповідь на це, представник «Братів-мусульман» Ісан аль-Арьян закликав прихильників вийти на вулиці і перейти «до кампанії непокори владі». За даними місцевих інформаційних агентств, до каїрської площі були спрямовані натовпи маніфестантів. Зазначимо, що прихильники президента-ісламіста Мухаммеда Мурсі попрямували до площ столиці, на яких місяць тому були розбиті їх табори.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: