fbpx
Новини світу

Домінік Стросс-Кан став радником сербського уряду

За словами віце-прем’єра Сербії Олександра Вучіч, екс-глава Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан погодився стати радником сербського уряду. Вже наступного тижня колишній президент МВФ приїде до Белграда, щоб розпочати консультації з питань скорочення державного боргу, який на сьогоднішній день складає близько 65% ВВП країни.

Що стосується репутації Стросс-Кана, то, за словами віце-прем’єра, уряд Сербії особисте життя колишнього глави МВФ абсолютно не цікавить, адже це «не має ніякого відношення до питань, які йому належить вирішувати в нашій країні».

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Нагадаємо, глава МВФ Домінік Стросс-Кан залишив свою посаду 2011 року через «сексуальний скандал». Його звинуватили у згвалтуванні покоївки нью-йоркського готелю Sofitel, але через деякий час кримінальна справа була закрита. Вже через рік колишній президент Міжнародного валютного фонду знову потрапив у поле зору правоохоронних органів, цього разу його звинуватили в причетності до сутенерства. Передбачається, що процес у цій справі почнеться наступного року.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: