fbpx
Новини світу

Технічних накладок при поверненні корабля «Союз ТМА-08» не було – голова Роскосмосу Володимир Поповкін

 Технічних накладок при поверненні з орбіти космічного корабля "Союз ТМА -08" не було, Росмосмосом було прийнято рішення відключити систему інформування космонавтів, повідомив журналістам у п’ятницю голова Роскосмосу Володимир Поповкін.

 "Вони не наосліп сідали. Там просто відбулося накладення в програмі однієї дати на іншу. Для того  щоб не шматками (інформація – ІФ -АВН) була на екрані, ми прийняли рішення її (трансляцію – ІФ -АВН) відключити. Ми знали про це заздалегідь. До посадки екіпаж відпрацював цю програму", – сказав В.Поповкін.

 Так він прокоментував слова повернувся з орбіти російського космонавта Павла Виноградова, який повідомив про те, що після поділу космічного корабля на відсіки космонавти не бачили дані, що надходять від датчиків систем апарата.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 За словами В.Поповкіна, система, яку довелося вимкнути, була просто інформаційним табло. "Вони просто інформаційно не знали, куди летять, але за іншими параметрами бачили, що сідають штатно. Це просто інформаційна річ, яка потрібна, щоб бачити карту", – сказав В.Поповкін.

 Як повідомлялося, раніше П.Виноградов заявив на післяполітній прес – конференції в Центрі підготовки космонавтів, що датчики космічного корабля відмовили при поверненні космонавтів з МКС.

 У цьому, за його словами, була основна складність повернення з орбіти на цей раз. За словами П.Виноградова, екіпаж корабля не розумів параметри стану систем корабля, хоча за зв’язком з льотчиками авіації пошуково-рятувальної служби отримували дані про стан спуску, наприклад, про скидання перекису.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Зокрема, екіпаж не отримував параметрів висоти і тільки за доповідями рятувальної служби дізнався, що знаходиться на висоті 300 м, потім 100 м. "Я встиг відрахувати секунд вісім, і нас дуже м’яко приклало до землі", – зазначив російський космонавт.

 "У нас взагалі не було ніяких параметрів", – доповнив він.

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: