fbpx
Освіта

Терорист Брейвік вступив до університету Осло на особливих умовах – заява ректора

 Керівництво університету Осло вирішило надати можливість вивчати політологію терористові Андерсу Брейвіку, який зараз відбуває покарання у норвезькій в’язниці. Про це в п’ятницю заявив Оле Пітер Оттерсен, ректор університету Осло.

 «Будучи допущеним до вивчення політичних наук в цьому університеті, Андерс Брейвік буде змушений читати про справедливість і демократію, а також про те, як повага до прав окремої людини і плюралізм, фундаментальні принципи свободи особистості і захист меншин лягли в основу становлення нинішнього європейського соціуму», – розповів ректор.

 Оле Пітер Оттерсен підкреслив також, що «цей терорист ні в якому разі не буде допущений на територію університету Осло». За його словами, Брейвік буде навчатися в самостійно в спеціальній кімнаті, яка знаходиться у виправній установі. Як зазначив ректор, в цій кімнаті «у Брейвіка буде маса можливостей і часу і для того, щоб задуматися над здійсненими ним звірствами і своїми неправильними уявленнями».

 Передбачається також, що для Андерса Брейвіка фахівці розроблять спеціальний освітній модуль, який дасть йому можливість вивчати політологію самостійно. Це дозволить позбавити терориста від відвідування семінарів та лекцій, а також дозволить уникнути йому прямого контакту з викладачами.

 Раніше стало відомо, що пенітенціарна влада Норвегії вирішила дозволити Брейвіку вивчати політичні науки в його виправній установі. Нагадаємо, що норвезький терорист, який відбуває термін, раніше подав документи на вступ до університету Осло. Вступити терорист намагався на факультет політології. Проте наприкінці липня Андерс Брейвік отримав відмову від керівництва університету Осло.

 За матеріалами: Інтерфакс – Україна

Читайте також: