fbpx
Новини світу

РПЦ вводить додатковий день святкування пам’яті святих Петра і Февронії

Відтепер день пам’яті Муромських чудотворців – святого подружжя Петра і Февронії – Російська православна церква відзначатиме двічі на рік. Таке рішення, за словами патріарха Кирила, РПЦ прийняла для того, щоб нагадати росіянам «про радість традиційних сімейних відносин в умовах повсюдної пропаганди сексуальної свободи».

Патріарх Кирило з жалем відзначив, що зараз вступ у шлюб часто не розглядається в якості необхідної норми, що регулює відносини між статями. Люди керуються «сьогочасною примхою, спрагою новизни, пошуком порочних задоволень», вважає предстоятель РПЦ. Подружжя Петро і Февронія досягли святості, показавши приклад справді традиційної християнської сім’ї, і удостоїлися особливої ​​Божої милості – померли в один день, нагадав патріарх Кирило.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Перший раз день Муромських чудотворців РПЦ відзначає 8 липня, в період Петрівського посту. Тепер же віруючі зможуть відзначити це свято і 15 вересня, коли посту немає, і можна здійснити обряд вінчання у день шанування святих покровителів шлюбу.

РПЦ вводить додатковий день святкування пам’яті святих Петра і Февронії (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: