Пожежа у психлікарні в Росії. Доля 37 пацієнтів невідома

  В одноповерховому дерев’яному будинку психоневрологічного інтернату "Оксочі" під Новгородом, де містилися недієздатні психічно хворі, в ніч на п’ятницю сталася пожежа.

Займання виникло в чоловічому відділенні. Будівля практично повністю вигоріла і відновленню не підлягає.

За даними МНС, в інтернаті знаходилися близько 60 людей, більше 20 з них евакуйовані. Трьом була надана медична допомога, вони направлені до обласної лікарні.

На місці згорілого психоневрологічного інтернату в Новгородській області виявлено тіла двох загиблих. Як повідомило "Інтерфаксу" джерело в адміністрації регіону, тіла сильно обгоріли, впізнати їх поки не представляється можливим.

Доля ще 37 людей невідома. Ймовірно, вони загинули, відзначають в МНС. Евакуацію хворих з палаючої будівлі ускладнив їх стан. Як повідомив "Інтерфаксу" губернатор області Сергій Мітін. "В інтернаті проходив лікування так званий спецконтингент: тяжкохворі, недієздатні пацієнти", – зазначив губернатор.

Він додав, що попередньою причиною пожежі в психоневрологічному інтернаті могло стати куріння в ліжку. "Медперсонал бачив одного з пацієнтів палати номер 2, який був охоплений полум’ям. Можливо, саме він став винуватцем НП", – зазначив глава регіону. "Можливо, він закурив у ліжку, через що загорілася вата в його матраці", – сказав він. За його словами, точну причину загоряння, а також конкретного винуватця встановить слідство.

Головний лікар лікарні Гусейн Магомедов тим часом припустив, що передбачуваний винуватець пожежі міг скоїти підпал навмисно. "Даний пацієнт в ліжку не курив, він підпалив приміщення корпусу", – додав головний лікар. Він уточнив, що деякі пацієнти клініки, включаючи передбачуваного винуватця, мали вільний вихід за межі медустанови.

Між тим С. Мітін, який перебуває на місці пожежі в психоневрологічному інтернаті, заявив, що медперсонал і пожежні спрацювали оперативно, ніяких нарікань до їхніх дій немає.

Related Post

"Пожежа в психоневрологічному інтернаті, розташованому в населеному пункті Оксочі, в 130 км від Великого Новгорода, виникла приблизно о 2:52, про що черговий одного з корпусів повідомив оперативному черговому по інтернату", – сказав Мітін. "Вже через три хвилини на місце події прибув розрахунок добровільної пожежної дружини, який приступив до гасіння вогню", – сказав Мітін. За словами губернатора, обслуговуючий медперсонал оперативно приступив до евакуації пацієнтів. "Зараз можна сказати, що до дій пожежних і медиків серйозних нарікань немає", – зазначив губернатор.

С. Мітін підкреслив, що ґрат на вікнах в інтернаті не було. "Вони просто не передбачені регламентом", – підкреслив він.

За його словами, пожежна сигналізація спрацювала своєчасно.

В даний час на місці події розгорнуто штаб, його очолили сам губернатор С. Мітін, а також глава регіонального управління МНС. Близько ста поліцейських ведуть прочісування місцевості біля згорілого психоневрологічного інтернату в пошуку зниклих пацієнтів. "У районі пошуку дуже сильне задимлення. Сподіваємося, що незабаром воно розсіється і буде результат. Про знайдені тіла інформації нам поки не надходило", – сказав представник УМВС. "Поки ніхто не знайдений, почався світловий день, активні пошуки тривають", – додав співрозмовник агентства.

С. Мітін також повідомив, що пацієнтів згорілого корпусу інтернату в кінці цього року передбачалося перевести в інші місця. За його словами, пацієнтів передбачалося розселити в інші корпуси.

"У нас є інформація, що було рішення суду продовжити експлуатацію цього інтернату до 2014 року. Всі ці документи ми подивимося, але тут кажуть, що готувалася евакуація пацієнтів з цього приміщення в кінці цього року", – сказав С. Мітін у п’ятницю в ефірі телеканалу "Росія 24".

Мітін повідомив, що постраждалі від пожежі будуть поки розміщені в інший корпус інтернату, а потім будуть переведені в інші медичні установи району.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Leave a Comment