fbpx
Економіка

Кабмін України виділив 47 млн гривень на сміттєзвалище під Києвом

 У Кабінеті міністрів України на впорядкування полігону побутових відходів Київської міської адміністрації виділили 47 мільйонів гривень. Зазначимо, що полігон розташований у селі Підгірці неподалік Києва.

«На засіданні уряду було прийнято рішення виділити Київській міській адміністрації 47 мільйонів гривень. Дана сума буде спрямована на здійснення природоохоронних дій та заходів з нарощування дамб. Також планується збільшення і розширення потужності системи очищення рідин фільтрату», – повідомляється в прес – службі Кабінету міністрів України.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Відзначимо, що фільтрат, а ще точніше його нагромадження у великих кількостях в даний момент є однією з головних проблем полігону. Це викликає техногенне навантаження на навколишнє середовище, а також створює загрозу виникнення НС.

Нагадаємо, що полігон у Підгірцях є основним полігоном Києва. На даному полігоні відбувається захоронення твердих побутових відходів. Загальна площа полігону становить 63,7 гектари. Даний полігон знаходиться в експлуатації ще з 1986 року.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

За матеріалами: ukrinform.ua

Читайте також: