fbpx
Політика

Газова угода України з Росією не дозволяє будувати довгострокові відносини між країнами – Микола Азаров

Газова угода України з Росією не дозволяє будувати офіційним Києву та Москві довгострокові відносини між країнами. Про це повідомив прем’єр -міністр України Микола Азаров, під час робочого візиту до Нідерландів, прокоментувавши підписаний з компанією « Royal Dutch Shell» операційний контракт. Заяву прем’єр -міністра передає прес -служба Кабінету міністрів.

«Кожен день, поки діє нерівноправна газова угода з Росією, вона віддаляє Україну від Росії», – запевняє Азаров.

Крім того, український прем’єр підкреслив, що з точки зору стратегічного партнерства «тимчасово отримана одностороння вигода не дає можливості будувати довгострокові відносини між країнами».

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

За словами Миколи Азарова, газова угода з Росією є постійним подразником для українсько-російських відносин. У такому разі в України просто не залишається іншого виходу, як займатися пошуками партнерів по диверсифікації поставок енергоносіїв, а також впроваджувати в країні програми з енергозаміщення та енергоефективності.

Раніше повідомлялося, що 12 вересня 2013 року під час робочого візиту прем’єр -міністра Азарова в Нідерланди між компанією «Royal Dutch Shell» і урядом України був підписаний договір про операційну діяльність. Зазначимо, що документ стосується угоди про розподіл вуглеводнів, які незабаром будуть добуватися в межах харківської Юзівської площі. Дана угода дозволяє вже з сьогоднішнього дня почати роботи компанії «Royal Dutch Shell» в Україні. Відповідно до угоди про розподіл продукції на 1-му етапі, компанія «Royal Dutch Shell» вкладе в геологорозвідку Юзівської площі близько 500 мільйонів доларів. Інвестиції компанії в розробку і побудову комунікацій для видобутку вуглеводнів оцінюються в 10 мільярдів доларів.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: