fbpx
Право

В Україні хочуть зобов’язати співробітників підприємств вчитися надавати домедичну допомогу

 У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 2262а, який зобов’язує кожне українське підприємство навчати своїх співробітників надавати долікарську медичну допомогу. Одні з авторів документу, нардеп від фракції «Партії регіонів» Володимир Дудка сподівається, що найближчі місяць-два парламент приступить до розгляду цього законопроекту і в підсумку підтримає його.

 Під час сьогоднішнього засідання круглого столу, присвяченого Всесвітньому дню надання першої медичної допомоги, Володимир Дудка пояснив: законопроект спрямований на уточнення, розвиток та вирішення проблематики надання домедичної допомоги.

 Парламентарій уточнив, що в документі прописана необхідність наявності в усіх установах, підприємствах та організаціях, незалежно від форми власності, певного відсотка навчених людей, які в змозі надавати домедичну допомогу і це буде їх обов’язком.

 Ще однією принциповою нормою законопроекту є обов’язковість навчання наданню домедичної допомоги в середніх, середньо-спеціальних і вищих навчальних закладах. При цьому окремий акцент буде робитися на практичних заняттях.

 За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: