fbpx
Економіка

В Україні рефінансували іпотеки на 88 млн грн

Протягом минулого тижня 39 українських сімей отримали кредити для придбання нового житла за підтримки державної іпотечної установи. На це установа направила близько 7,3 мільйони гривень. Про це повідомили представники ДІУ з посиланням на голову правління установи Валентина Рибачука.

«Державна іпотечна установа продовжує виконувати соціальні ініціативи президента та уряду України щодо вирішення житлових питань наших громадян. Минулого тижня 39 родин отримали кошти на придбання окремого житла за підтримки ДІУ. Таким чином, з початку 2013 року, ДІУ було направлено 87,8 мільйони гривень на рефінансування іпотечних кредитів. Це дозволило 390 українським сім’ям скористатися державною програмою», – заявив голова правління ДІУ.

На сьогоднішній день ставка рефінансування ДІУ становить 15,3 % річних.

В даний момент в ДІУ вивчається питання щодо зниження ставки рефінансування. Це планується зробити для того, щоб найбільша кількість українських громадян змогли скористатися підтримкою держави у вирішенні житлового питання. Валентин Рибачук висловив сподівання, що вартість усіх залучених ресурсів на ринку цінних паперів надалі зменшуватиметься, адже тоді ДІУ зможе переглядати і умови рефінансування іпотек.

Варто відзначити, що ДІУ спільно з Національним банком України розробило проект програми, завдяки якій українські громадяни зможуть отримувати житло в оренду з правом викупу під 3 % річних.

«Дана програма орієнтована в першу чергу всього на працівників з бюджетної сфери, тобто лікарів, вчителів та інших соціальних груп, адже їх рівень доходів не дозволяє придбати окреме житло, використовуючи класичний кредитний механізм», – упевнені в ДІУ.

За матеріалами: УНН

Читайте також: