fbpx
Спорт

Відбір на ЧС-2014. «Кучер в обороні надійніший, ніж Ракицький», – екс-форвард «Шахтаря»

Колишній нападник донецького «Шахтаря» Віктор Грачов проаналізував матч Україна – Англія (0:0) .

На думку форварда – ветерана, після гри з Англією немає відчуття, що Україна могла досягти кращого результату. Всі чудово знали, що Англію влаштує нічия в Києві, а потенціал України не настільки великий, щоб бути переконаними у перемозі над суперником такого високого класу, зазначив Грачов.

Екс-«гірник» додав, що розчарування могло бути в тому випадку, якщо б Україна створила багато гольових моментів у тому матчі.

«Але стовідсоткових – взагалі не було. Ні в тих, ні в інших. Жодна з команд не заслужила перемогу», – стверджує експерт.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Крім того, підкреслив Грачов, його не стривожили зміни в стартовому складі збірної України.

«Я знав: якщо Михайло Фоменко випустив цих футболістів, то з тактичних міркувань. А в тактиці Фоменко дуже сильний. Кучер в обороні надійніший, ніж Ракицький. А Тимощук зараз слабший, ніж в минулі часи. Пятов за збірну грає надійно, так сталося і в поєдинку проти Англії», – розповів ветеран.

Найголовніше, упевнений екс – форвард «Шахтаря», що кожен гравець збірної України добре зіграв – в тому матчі не провалився ніхто.

Також, упевнений експерт, Україна в жодному ігровому компоненті не поступилася Англії. Функціонально, міркує експерт, Україна переважала, бо після перерви більше часу проводила на половині поля суперника. Хоча, зрозуміло, що без Руні, Уелбека і Старріджа збірна Англії не могла діяти сильно в нападі.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

На сьогоднішній день ситуацію в групі контролює Англія. Однак, додав Грачов, це не привід особливо засмучуватися: «Якщо ти береш 1 очко в Кишиневі і програєш вдома Чорногорії, то сподіватися на 1-е в групі місце можна з таким же успіхом, як полетіти в космос. А друге місце для нас цілком реальне».

За матеріалами: gazeta.ua

Читайте також: