fbpx
Футбол

«Впевнений, що “Металіст” зацікавлений у чесному суддівстві», – президент «Динамо»

Президент київського «Динамо» Ігор Суркіс сподівається на об’єктивне суддівство в прийдешньому матчі з харківським «Металістом».

«Вважаю Жабченка одним із найбільш кваліфікованих українських арбітрів» , – заявив Суркіс.

Президент киян висловив надію, що в матчі «Металіст» – «Динамо» головний арбітр відпрацює без нарікань і помилок, щоб одному з суперників не буде преференцій. На думку Суркіса, в матчах на такому рівні суддівство має бути об’єктивним, щоб ні в кого потім не виникло питань.

«Дуже хочеться вірити, що в одному з ключових матчів 1- го кола чемпіонату ми не будемо страждати від суддів. У цьому сезоні команда вже достатньо від них натерпілася. Тим більше, що судить матч не один Жабченко, а разом зі своїми кваліфікованими помічниками. Важливо, що за воротами також знаходяться судді, які зможуть допомогти в складних ситуаціях», – розповів Ігор Суркіс.

«Упевнений, що "Металіст" зацікавлений у чесному суддівстві, зараз в "Динамо" така ж позиція», – запевнив президент «біло -синіх».

На полі нехай футболісти і з’ясовують, хто сильніший. У таких матчах арбітра взагалі «не повинно бути видно». Наприклад, після матчу з «Дніпром» у «Динамо» не виникло жодних претензій до арбітражу, зазначив президент.

«Хотів би, щоб головні конкуренти, наприклад "Шахтар", розповіли, в яких матчах і в якому сезоні до них відбувався той безлад, який зараз твориться проти "Динамо". Нехай назвуть мені кілька матчів поспіль, коли подібний арбітраж мав місце», – заявив Ігор Суркіс.

За словами Суркіса, якщо проблема в низькому рівні «деяких суддів», то в такому разі їх місце не в Прем’єр – лізі, а в 1-му або 2-му дивізіоні.

«Нехай там навчаються, а у вищий дивізіон потрапляють тільки найкращі. Сподіваюся, що з часом судді в Україні підвищать свою професійну майстерність і в них стане значно менше питань», – підсумував президент "Динамо".

За матеріалами: ukrfootball.in.ua

Читайте також: