fbpx
Політика

Євроінтеграційні законопроекти. Батьківщина має намір брати участь у їх підготовці – Яценюк

   Фракція "Батьківщина " чекає від уряду внесення до парламенту відсутніх євроінтеграційних законопроектів.

"Я нагадаю, що на попередньому тижні ви бачили, як швидко український парламент розглянув всі євроінтеграційні законопроекти. Причина дуже проста – ми домовилися в кабінеті голови парламенту, там провели всі юридичні і технічні наради, і до сесійної зали парламенту були винесені вже готові законопроекти", – сказав Арсеній Яценюк журналістам у четвер у Києві.

За словами А.Яценюка, процес обговорення цих законопроектів "фактично був церемоніальним", а всі законопроекти були прийняті конституційною більшістю.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

"Такий же підхід ми зараз пропонуємо і щодо решти законопроектів", – сказав А.Яценюк. За його словами, не всі євроінтеграційні законопроекти, які повинні бути розглянуті парламентом, підготовлені урядом.

За його словами, йдеться про закон про прокуратуру, оскільки поки що немає висновку Венеціанської комісії, і українська опозиція не брала участі в його підготовці.

"Я хочу підкреслити, що спроби адміністрації Віктора Януковича, Генеральної прокуратури залишити функцію загального нагляду не пройде. Тому що загальний нагляд – це один з найбільш корупційних механізмів органів прокуратури. За своїм посвідченням прокурор може зайти навіть у ваш будинок", – сказав А.Яценюк, зазначивши, що опозиція пропонує скасувати функцію загального нагляду прокуратури з 1 січня 2014 року.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Ще один законопроект – це законопроект про національне бюро розслідувань, про національне антикорупційне бюро, нова редакція закону про міліцію.

"Ми настоюємо на подачі цих законопроектів і не просто подачі, але і спільній підготовці цих законопроектів, щоб ми разом також, як і попередні законопроекти, проголосували – влада і опозиція", – підкреслив А.Яценюк.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: