У Польщі осквернили пам’ятник радянським воїнам

 У Познані (Польща) невідомі осквернили меморіал, зведений на честь радянських воїнів, які загинули під час Великої Вітчизняної війни. Вандали облили червоною фарбою погруддя воєначальників і забруднили пам’ятні камені з іменами радянських солдатів і офіцерів, які віддали свої життя в боях за це місто. Від рук хуліганів постраждала і меморіальна дошка, встановлена ​​на честь маршала Василя Чуйкова – на ній з’явився напис «Смерть комуністу!».

 Міські служби Познані вже приступили до приведення меморіального комплексу в порядок, а місцева поліція почала розслідування цього інциденту. За словами представника польської влади, подібні події в Познані відбуваються регулярно, однак нинішню визнано наймасштабнішою за декілька останніх років. Член міськадміністрації підкреслив, що між Росією і Польщею існує двостороння угода про охорону пам’ятників і військових цвинтарів, тому співробітники комунальних служб обов’язково приведуть пам’ятник до ладу.

Related Post

 Під час штурму Познані загинули більше 10 000 радянських військовослужбовців. Близько 5000 з них поховані на польській території.

 За матеріалами: lenta.ru

Leave a Comment