В Україні не виявили жодного випадку небезпеки шкільної форми – Держспоживінспекція

 У Держспоживінспекції поки що не виявили жодного випадку небезпеки шкільної форми в Україні. Про це в ході прес-конференції заявив Микола Дмитрієв, в.о. керівника управління ринкового нагляду держінспекції України з питань захисту прав споживачів.

 «Для того, щоб відкликати продукцію з ринку у нас повинні бути результати експертизи, яка доведе, що дана продукція становить небезпеку», – пояснив Микола Дмитрієв.

 За його словами, на сьогоднішній день Держспоживінспекція ще не зафіксувала жодного випадку, коли дослідження показали, що саме одяг чи шкільна форма становить небезпеку. Всі дослідження, що проводилися в рамках контролю закону України «Про захист прав споживачів», показали, що продукція може бути неякісною. Однак, щоб шкільна форма чи одяг становили небезпеку, – таких фактів не було, запевнив Дмитрієв. Незважаючи на це, не можна сказати про те, що шкільна форма чи одяг безпечні в цілому, однак та продукція, яка перевірялася, не підтвердила небезпеку даних виробів.

 Також, за словами чиновника, в Україні на сьогоднішній день не існує технічного регламенту безпеки на виготовлення дитячого одягу.

Related Post

 «На жаль, на дитячий одяг не існує, принаймні, на даний момент не прийнятий технічний регламент безпеки», – додав фахівець.

 Саме тому, стверджує Дмитрієв, проводити перевірки на предмет безпеки шкільного одягу можна тільки після звернення від споживача, який зіткнувся з подібним фактом. Споживач може повідомити Держспоживінспекції, вказавши, де і у якого продавця був придбаний цей одяг. Після цього відомство проведе позапланову перевірку, візьме цю шкільну форму, і проведе експертизу. Якщо експертиза покаже, що цей одяг дійсно може представляти будь-яку небезпеку, то відомство вживатиме передбачені за законодавством України заходи.

 За матеріалами: РБК-Україна

Leave a Comment