fbpx
Освіта

«Польща – наш постійний партнер і завжди допомагала наблизитися Україні до Європи», – віце-прем’єр

Віце -прем’єр- міністр України Костянтин Грищенко підкреслив , що невипадково Польща в 2013 році є почесним гостем львівського форуму видавців. Про це чиновник заявив під час урочистої церемонії з нагоди 20- річчя форуму видавців у Львові. Про це українським ЗМІ повідомили представники львівської ОДА.

«Польща – наш постійний партнер і як сусід завжди допомагала наблизитися Україні до Європи», – заявив Костянтин Грищенко.

За його словами, сьогодні Україна спирається на своїх друзів з Польщі, щоб підписати у Вільнюсі Угоду про асоціацію з Європейським союзом.

«Книга – політична, наукова і художня – буде невід’ємною частиною загальних зусиль у цьому напрямку», – упевнений віце -прем’єр.

Під час виступу Костянтин Грищенко зазначив також, що книга завжди була об’єктом ідеології. У першу чергу різні тоталітарні режими, приходячи до влади в країні, забороняли книги. Крім того, режими намагалися нав’язати «свою» точку зору на різні аспекти повсякденного життя.

«Проте ми зуміли разом з книгами пройти випробування нового століття, які в черговий раз можуть показати, що свобода і, зокрема свобода творчості, – це єдиний спосіб розвитку суспільства, нашого майбутнього, яке ми всі разом створюємо», – додав віце -прем’єр -міністр.

За словами Грищенка, в майбутньому книги можуть бути абсолютно різними. Зокрема, вони можуть бути електронними і не будуть обов’язково видаватися «на папері». Однак, це в будь-якому випадку буде книга, і така книга буде мати авторів, які вкладали душу «не в форму, а у зміст».

Наостанок Костянтин Грищенко привітав усіх присутніх з початком роботи львівського форуму, побажав корисних досягнень, хороших вражень, а також зачитав привітання від президента Віктора Януковича.

За матеріалами: loda.gov.ua Фото: loda.gov.ua

Читайте також: