Міліціонери, які упустили Мельника, постануть перед Броварським райсудом

Кримінальне провадження щодо співробітників МВС України, яким інкримінується службова недбалість, розглядатиме Броварський міський районний суд. Зазначимо, що через бездіяльність міліціонерів з-під домашнього арешту і втік колишній ректор Національного університету Державної податкової служби Петро Мельник. Про це повідомили представники прокуратури Київської області.

Повідомляється, що таке рішення прийняли в Апеляційному суді Київської області.

Обрати для цього Броварський районний суд вирішили через те, що всі обвинувачені міліціонери – з різних районів київського регіону. Про це заявили в Київській обласній прокуратурі.

Додамо, що станом на сьогоднішній день дата першого судового слухання ще не призначена.

Related Post

Нагадаємо, що раніше в ході досудового слідства було встановлено, що підозрювані неналежним чином контролювали «поведінку Петра Мельника». Зазначимо, що на той момент до екс – ректора вже було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Крім того, міліціонери ніяк не відреагували на сигнали електронного браслета, який носив Петро Мельник у зв’язку з домашнім арештом.

У результаті таких дій підозрюваний у скоєнні особливо тяжкого злочину Мельник позбувся електронного браслета, після чого самовільно залишив місце відбування покарання.

За наявними даними, підозрюваним міліціонерам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 2-х до 5-ти років. В даний момент триває розслідування у справі. Крім того, вже найближчим часом до суду для подальшого розгляду буде направлений обвинувальний акт у справі про халатність міліціонерів.

У втечі Мельника звинувачують заступника начальника Ірпінського МВ МВС України в Київській області, помічника начальника райвідділу – оперативного чергового Києво -Святошинського РВ МВС України в Київській області.

За матеріалами: kobl.gp.gov.ua

Leave a Comment