fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Міліціонери, які упустили Мельника, постануть перед Броварським райсудом

Кримінальне провадження щодо співробітників МВС України, яким інкримінується службова недбалість, розглядатиме Броварський міський районний суд. Зазначимо, що через бездіяльність міліціонерів з-під домашнього арешту і втік колишній ректор Національного університету Державної податкової служби Петро Мельник. Про це повідомили представники прокуратури Київської області.

Повідомляється, що таке рішення прийняли в Апеляційному суді Київської області.

Обрати для цього Броварський районний суд вирішили через те, що всі обвинувачені міліціонери – з різних районів київського регіону. Про це заявили в Київській обласній прокуратурі.

Додамо, що станом на сьогоднішній день дата першого судового слухання ще не призначена.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Нагадаємо, що раніше в ході досудового слідства було встановлено, що підозрювані неналежним чином контролювали «поведінку Петра Мельника». Зазначимо, що на той момент до екс – ректора вже було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Крім того, міліціонери ніяк не відреагували на сигнали електронного браслета, який носив Петро Мельник у зв’язку з домашнім арештом.

У результаті таких дій підозрюваний у скоєнні особливо тяжкого злочину Мельник позбувся електронного браслета, після чого самовільно залишив місце відбування покарання.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

За наявними даними, підозрюваним міліціонерам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 2-х до 5-ти років. В даний момент триває розслідування у справі. Крім того, вже найближчим часом до суду для подальшого розгляду буде направлений обвинувальний акт у справі про халатність міліціонерів.

У втечі Мельника звинувачують заступника начальника Ірпінського МВ МВС України в Київській області, помічника начальника райвідділу – оперативного чергового Києво -Святошинського РВ МВС України в Київській області.

За матеріалами: kobl.gp.gov.ua

Читайте також: