fbpx
Освіта

Моніторинг вишів в Росії. У Міносвіті обіцяють не закривати, а реорганізовувати навчальні заклади

Підсумком моніторингу ВНЗ, який проводиться в Росії, стане не закриття навчальних закладів, а їх реорганізація. Про це заявляють у російському Міністерстві освіти і науки. Повідомляється, що реорганізація чекає ті виші, які за підсумками проведеного моніторингу будуть визнані неефективними. Реорганізація може виразитися в приєднанні деяких навчальних закладів до інших, більш сильним вишів.

У ЗМІ наводяться слова заступника міністра освіти і науки Російської Федерації Олександра Клімова, який заявив, що моніторинг ефективності вишів був запущений ще 15 серпня, а результати його передбачається опублікувати в середині листопада. У моніторингу беруть участь 1,054 тисячі навчальних закладів, при цьому 480 вишів не є державними.

Олександр Клімов підкреслив, що за результатами моніторингу навчальні заклади  «будуть не закриватися, а реорганізовуватися, але цей процес буде по -різному проходити для головних відділень і філій». Заступник міністра освіти і науки Російської Федерації також зазначив, що «реорганізація вишів йде через приєднання, тобто виші не закриваються». Однак , за словами Олександра Клімова , « у філіях реорганізація йде через закриття , при цьому дотримуються всі права студентів» .

У Міносвіти також повідомили, що навесні 2014 року буде дано старт новому моніторингу ефективності російських вишів.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: