fbpx
Політика

Кадрове “перезавантаження” президента РФ

Президент РФ Володимир Путін 11 вересня провів кадрову зачистку в СКР, ФСВП і МНС, звільнивши і призначивши близько двох десятків високопоставлених офіцерів. Однією з найбільш інтригуючих кадрових перестановок стало звільнення глави ФСВП генерал -майора Юрія Тимофєєва.

Документ з кадрових питань торкнувся відразу 19 високопоставлених співробітників СКР, ФСВП і МНС. Так, посади позбувся перший заступник голови Головного управління процесуального контролю СКР полковник Валерій Назаренко. А глава відомства Олександр Бастрикін отримав нового заступника, керівника слідчого управління СКР Санкт -Петербурга генерал -лейтенанта Андрія Лавренка.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Двох нових заступників отримав і глава МНС Володимир Пучков. Сергій Воронов, який обіймав посаду заступника директора з наглядової діяльності, призначений на посаду заступника міністра у справах ГО, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих. Другим новим заступником голови МНС став генерал -лейтенант Володимир Степанов, що раніше працював на посту начальника національного центру управління кризових ситуацій МНС Росії.

Головною інтригою стало звільнення начальника правового управління ФСВП генерал-майора Юрія Тимофєєва, призначеного на посаду рівно рік тому, і, що відповідав, зокрема, за юридичне узгодження реформи системи покарань.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

На думку експертів і правових аналітиків, рішення Путіна щодо його питання могло бути викликано невдоволенням його роботою, а саме, його нездатністю підготувати правову базу, внаслідок чого реформи були припинені.

За повідомленнями джерел у ФСВП, відставка Тимофєєва не стала несподіванкою для структури, так як він сам мав намір піти у зв’язку з переходом на нове місце роботи. З приходом нового керівника у відомстві сподіваються на «перезавантаження» реформ у пенітенціарній системі.

За матеріалами: izvestia.ru

Читайте також: