fbpx
Музика

Девід Боуї претендує на отримання Mercury Prize

Організатори британської музичної премії Mercury Prize оголосили імена номінантів, які ввійшли до шорт-листа на отримання престижної нагороди. Фаворитом у списку є британський рок-музикант, співак, продюсер, звукорежисер, композитор, автор пісень, художник і актор Девід Боуї, який після 10-річної перерви випустив альбом «Наступний день».

Головний конкурент легендарного виконавця – група Arctic Monkeys, що вже має один Mercury Prize. Далі в списку на отримання премії слідують юний фолк-співак Джейк Багг, квартет Rudimental, соул-співачка Лора Мвула і жіноча пост-панк-банда Savages. Як не дивно, цього року в шорт-лист не потрапив жоден джазовий номінант, а адже без музики цього напрямку не обходилася жодна номінація премії Mercury Prize за всю 21-річну історію її існування.

Читайте також:  В столиці Чехії лунала закарпатська коломийка у виконанні колумбійського гурту (ВІДЕО)

Переможець британської музичної премії буде оголошений в кінці жовтня, лауреату вручать традиційну статуетку і 20 000 фунтів стерлінгів. У 2012 році гран-прі Mercury Prize отримала інді-група Alt-J зі своїм дебютним альбомом An Awesome Wave.

Девід Боуї. «Наступний день» (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: