fbpx
Футбол

В Англії заборонили вживати слово «жид»

У англійському футболі дуже хочуть перемогти антисемітизм.

Повідомляється, що представники футбольної асоціації Англії попередили всіх футбольних фанатів про те, що за використання слова «жид» в громадських місцях вони можуть бути дуже серйозно покарані. Зокрема, покарання за використання слова «жид» може дійти навіть до пред’явлення кримінального обвинувачення на адресу «словесного хулігана».

«Асоціація Англії вважає, що використання терміну "жид" є недоречним в нинішній футбольній обстановці. Ми будемо всіма способами стимулювати суперника не використовувати його», – запевнили в асоціації.

«Використання терміну "жид" в громадському місці може призвести до заборони відвідування футбольних матчів і до кримінальної відповідальності», – пригрозили в асоціації.

Варто відзначити, що тепер заборонено називати вболівальників лондонського «Тоттенхема» «жидами». Цікавим є той факт, що самі вболівальники «Шпор» нерідко так себе називають і говорять це не з образою, а з гордістю. Зокрема, фанати «Тоттенхема» називають себе «Армією жидів» і досить часто виспівують пісні на ці теми.

За матеріалами: isport.ua

Читайте також: