fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

В Україні хочуть зменшити обіг зброї

Українські організації, що виступають за ухвалення у Верховній Раді проекту закону про зброю, звернулися до лідерів парламентських фракцій з проханням ініціювати громадське обговорення «збройового законопроекту», а також ініціювати його розгляд у парламенті. Про це під час прес-конференції в середу повідомив Георгій Учайкін, голова наглядової ради Української асоціації власників зброї.

«Сьогодні вранці ми направили офіційні звернення на ім’я глав всіх парламентських фракцій, в яких запропонували організувати громадське обговорення даного законопроекту і виступити ініціатором його прийняття у Верховній Раді», – заявив Учайкін.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

За словами Георгія Учайкина, прийняття такого законопроекту має поліпшити ситуацію з законним обігом зброї в країні. Справа в тому, що на сьогоднішній день в Україні на руках у населення легально знаходиться близько 2 мільйонів одиниць вогнепальної зброї. Крім того, приблизно 3,5 мільйони одиниць вогнепальної зброї у населення України знаходиться нелегально.

«У результаті сформованої ситуації, тільки за перше півріччя 2013 року в Україні було вбито 4 тисячі 69 осіб, проте ухвалення такого законопроекту дозволить значно знизити злочинність в Україні», – зазначив Учайкін.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Він додав, що аналогічні закони вже діють у країнах Євросоюзу, що дозволяє значним чином знизити рівень злочинності.

Також Учайкін повідомив, що на сьогоднішній день близько 100 депутатів Верховної Ради готові проголосувати за «збройний законопроект». Він висловив сподівання, що кількість депутатів зросте до 2015 року, коли цей закон і буде розглядатися в парламенті.

Крім того, Учайкін заявив, що він виступає проти вільного використання травматичної зброї в Україні.

За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: