fbpx
Новини світу

Будівництво перинатальних центрів в Україні завершиться в 2014 році – Віктор Янукович

  Будівництво перинатальних центрів в Україні буде завершено в 2014 році, заявляє президент України Віктор Янукович.

"Введення в дію перинатальних центрів вже дає свої результати – дитяча смертність знизилася на 26 % , а материнська – на 32 %. Будівництво перинатальних центрів в Україні ми закінчимо в 2014 році", – сказав президент журналістам у Луцьку ( Волинська обл.) в четвер.

За його словами, наступним кроком у медичній реформі стане реформування системи швидкої допомоги.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Як зазначив В.Янукович, за рахунок цього також буде знижений рівень смертності населення, оскільки зараз "ми часто не встигаємо надати первинну медичну допомогу". Президент також повідомив, що сьогодні збільшується кількість машин швидкої допомоги.

За його словами, реформа медичної системи в країні починається тоді, коли поступово збільшуються обсяги фінансування медичної галузі.

"Розширення будівництва цієї системи вимагає багато -багато років. Навіть супер розвинені країни не припиняють роботу в цьому напрямку. А ми зробили тільки перший крок", – сказав глава держави.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Також він зазначив, що успіх медичної реформи залежить також і від наявності соціальних гарантій у медичних працівників.

"Ми будемо йти шляхом збільшення їх зарплати і поліпшення умов роботи, щоб поступово виходити на європейський рівень. Зараз середня зарплата лікаря становить близько 4 тис. грн, а починали ми з 1,2 тис. грн", – заявив В.Янукович.

Джерело: Інтерфакс – Україна  

Читайте також: