fbpx
Новини світу

Башар Асад: Провокація із застосуванням хімічної зброї була реалізована керівництвом США

Президент Сирії Башар Асад заявив, що використання хімічної зброї під Дамаском є провокацією, організованою Сполученими Штатами. У своєму інтерв’ю телевізійному каналу «Росія -24» Башар Асад повідомив наступне: «Погрози були засновані на провокації. Вона була влаштована із застосуванням хімічної зброї в передмісті Дамаска аль -Гуті. Провокацію цю реалізувало керівництво США».

Нагадаємо, що раніше наводилися слова сирійського президента про те, що в опозиціонерів є хімічна зброя, і отримана вона була з-за кордону. Башар Асад вважає, що ті держави, які передали терористам хімічну зброю, повинні нести за це відповідальність. Інцидент із застосуванням хімічної зброї в Сирії, за словами Башара Асада, необхідно «скрупульозно розслідувати». Таке розслідування, як підкреслив сірійський президент, необхідне для того, «щоб дізнатися про склад цих речовин, і яка сторона їх застосувала, і найголовніше, дізнатися, які країни передали отруйні речовини терористам, а пізніше залучити ці країни до відповідальності».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Президент Сирії також зазначив: «всі країни кажуть, що вони не співпрацюють з терористами, але ми реально знаємо, що Захід надає їм логістичну підтримку».

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: