fbpx
Політика

Башар Асад напередодні відзначив 48-річчя

Президент Сирії Башар Асад напередодні відсвяткував свій 48-й день народження, у зв’язку з чим в районі Меззе в Дамаску пройшов численний мітинг на підтримку президента.

Сирійський президент має медичну освіту, він – офтальмолог. На вищий державний пост він потрапив в 2000 році після смерті свого батька Хафеза Асада. Президентом Сирії мав стати старший брат Асада Басіль, однак той загинув в автокатастрофі.

Ряд експертів на Заході тільки почали припускати, що незважаючи на тиск і збройний конфлікт, який триває в Сирії вже більше двох років, президент Асад міцно тримається при владі і дуже популярний в країні.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

"Зараз він навіть більший "бос", ніж раніше, незважаючи на те, що він не може діяти без підтримки військових і апарату безпеки", – наводить телеканал France 24 слова голландського фахівця і автора книги про Сирію Ніколаоса ван Дама. "Він слухає своїх радників, але рішення приймає сам", – додав експерт.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Більшість родичів Асада займають керівні пости в Сирії, це традиційно для багатьох арабських країн, відзначає France 24. Так, брат Башара – Махер командує дивізією, що обороняє Дамаск. Дружина президента-алавіта – Асма Асад є сунніткою. У Асада троє дітей – два сини і дочка.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: