fbpx
Новини світу

Андерс Брейвік вступив на факультет політології Університету Осло

Норвезький терорист Андерс Брейвік, який відбуває покарання за скоєне 2011 року вбивство 77 людей таки поступив в Університет Осло. Повідомляється, що Брейвік буде вчитися на заочному відділенні факультету політології .

Нагадаємо, що Андерс Брейвік при першій спробі вступити до навчального закладу отримав відмову. Причиною такого рішення університету було те, що Андерс Брейвік не мав необхідної кваліфікації. У підсумку, Брейвік заповнив цю прогалину, і тепер норвезький терорист буде вчитися. В Університеті Осло заявили, що дозвіл на навчання Андерсу Брейвіку було надано, керуючись загальнолюдськими принципами, які повинні застосовуватися до будь-якого громадянина.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Цікаво, що раніше директор в’язниці Іла, в якій відбуває покарання Андерс Брейвік, заявляв про те, що адміністрація виправної установи позитивно ставиться до навчання ув’язнених. Кнут Бьяркейд пояснює це тим, що ув’язнені, отримавши «формальну кваліфікацію», після звільнення будуть мати можливість знайти собі роботу. Що ж до Андерса Брейвіка, то, за словами директора в’язниці Іла, укладеним буде надано приміщення, де він зможе читати книги.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Жертвами Андерса Брейвіка, звинуваченого в скоєнні двох терактів, стали 77 осіб. У серпні минулого року суд засудив Брейвіка до 21 року тюремного ув’язнення.

За матеріалами: podrobnosti.ua

Читайте також: