fbpx
Новини світу

Євроінтеграція України під загрозою – Freedom House

 Як повідомила прес-служба партії «Батьківщина», неурядова правозахисна організація Freedom House опублікувала доповідь на тему «Країни перехідного періоду 2013: Авторитарна агресія і тиск режиму суворої економії», в яій ідеться про те, що євроінтеграція України під загрозою.

 У документі наголошується, що головною загрозою є відсутність політичної волі в української влади виконати умови Ради ЄС, які необхідні для підписання Угоди про асоціацію.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 «Політично вмотивована справа проти Юлії Тимошенко, яка, безсумнівно, є упередженою з юридичної точки зору, і інші свідчення загальних антидемократичних тенденцій пошкодили відносинам Януковича з США і Європою і перешкодили підписанню Угоди про асоціацію з ЄС», – йдеться в доповіді.

 Організація звертає особливу увагу на випадки зловживання правосуддям в політичних цілях, тиск на ЗМІ, корупції, а також на те, що вся влада в Україні сконцентрована в руках Януковича та його родини. Крім того, згадуються в доповіді і парламентські вибори в Україні в 2012 році, які в усьому світі сприйняли як крок назад від демократії.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 Окрема увага приділяється Тимошенко і Луценку, справи яких, як мовиться в доповіді, є політично мотивованими і негативно позначаються на міжнародній оцінці правосуддя в Україні.

Читайте також: