ЦВК назвав необгрунтованими звинувачення Рахункової палати у розтраті державних коштів

 Центральна виборча комісія України вважає упередженими і безпідставними звинувачення Рахункової палати про неефективне використання коштів на виборах. Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

 «При детальному аналізі так званих фактів, наведених Рахунковою палатою, складається враження, що головним завданням для себе ця поважна установа визначила знайти черговий предмет для критики», – йдеться в повідомленні.

Related Post

 Також у ЦВК вважають необгрунтованими звинувачення в перевитраті майже 7,5 млн грн, оскільки планування коштів на проведення виборів здійснювалося ще до утворення виборчих дільниць і висунення кандидатів у депутати. Але особливо дивними, на думку ЦВК, виглядають претензії Рахункової палати щодо неефективного використання 955,3 млн грн, виділених на встановлення системи відеоспостереження на парламентських виборах 2012 року.

 «ЦВК не була ініціатором впровадження системи відеоспостереження, а лише виконувала прийняті урядом законодавчих актів на виконання закону України… Очевидно, Рахунковій палаті було б доречніше висловлювати експертну думку щодо доцільності окремих законів на етапі їх прийняття, а не звинувачувати правозастосовний орган, який є лише виконавцем волі законодавця», – заявили в комісії.

Leave a Comment