fbpx
Економіка

Хімічна галузь в Україні отримає держпідтримку – Микола Азаров

  Низький рівень завантаження вітчизняних хімічних підприємств і зростаюча частка імпорту хімічної продукції в Україну є неприйнятними, тому держава повинна втрутитися в ситуацію, заявив прем’єр -міністр Микола Азаров.

"Доручаю здійснити глибокий секторальний аналіз ситуації і визначитися з державною підтримкою підприємств хімічної галузі", – сказав він, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у Києві в середу.

За його словами, особливу увагу слід приділити виробництву органічної продукції, складних мінеральних добрив, гумотехнічних виробів, первинних пластмас.

Як зазначив М. Азаров, необхідно також гармонізувати національні стандарти виробництва хімічної продукції зі стандартами ЄС. "У першу чергу, в секторах виробництва мінеральних добрив, особливо чистих хімічних сполук, лакофарбових матеріалів, таропакувальних полімерних виробів, будівельних полімерних матеріалів і виробів. Це найбільш перспективні сектори хімічної галузі, як з точки зору потреб внутрішнього ринку, так і в світлі експортних можливостей, які відкриє зона вільної торгівлі з ЄС", – сказав прем’єр.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: